Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ζυμαρικά με πελτέ ντομάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Τα ζυμαρικά με πελτέ ντομάτας είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτου που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των ζυμαρικών και την πικάντικη γλυκύτητα του πελτέ ντομάτας. Αυτή η συνταγή είναι πολύτιμη για εκείνες τις νύχτες που θέλετε να ετοιμάσετε ένα χορταστικό γεύμα σε χρόνο. Ο συνδυασμός των ζυμαρικών al dente και της λείας σάλτσας πελτέ ντομάτας δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερο. Είτε μαγειρεύετε για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας είτε διοργανώνετε ένα δείπνο, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Ζυμαρικά
250 γραμμάρια

Τοματοπολτός
4 κουταλιές της σούπας

Σκόρδο
2 γαρύφαλλα, ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού

Αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

τριμμένη παρμεζάνα
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά με πάστα ντομάτα, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μεγάλη κατσαρόλα
– Τρυπητό
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Κουτάλι ανάμειξης ή σπάτουλα
– Μαχαίρι και ξύλο κοπής
– Πρέσα σκόρδου ή κιμάς
– Μεζούρες
– Πιάτα ή μπολ σερβιρίσματος
– Τρίφτης (για παρμεζάνα)

Προετοιμασία

1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
2. Προσθέστε αλάτι στο νερό που βράζει.
3. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
4. Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
5. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει ελαφρά.
6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτα, τον αποξηραμένο βασιλικό, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
7. Μαγειρέψτε τη σάλτσα ντομάτας για λίγα λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους.
8. Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε με τρυπητή και τα ξαναβάζουμε στη μεγάλη κατσαρόλα.
9. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
10. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τον πελτέ ντομάτα ζεστά, γαρνιρισμένα με τριμμένη παρμεζάνα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας της μέτρησης αυτής της συνταγής για ζυμαρικά με πάστα ντομάτα είναι περίπου 10 λεπτά για τη συλλογή και τη μέτρηση των υλικών και περίπου 15-20 λεπτά για το μαγείρεμα και τη συναρμολόγηση του πιάτου. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να κάνετε αυτό το νόστιμο γεύμα έτοιμο για σερβίρισμα σε 30 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές εναλλαγές συστατικών για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή. Αντί να χρησιμοποιείτε παραδοσιακό τυρί παρμεζάνα για γαρνιτούρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική vegan, όπως η διατροφική μαγιά ή το vegan τυρί παρμεζάνας. Βεβαιωθείτε ότι τα ζυμαρικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι επίσης φιλικά προς τους vegan, καθώς ορισμένα είδη μπορούν να περιέχουν αυγά. Συνολικά, κάνοντας αυτές τις μικρές προσαρμογές, μπορείτε να κάνετε μια φυτική έκδοση ζυμαρικών με πάστα ντομάτα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος, αλλά στοχεύστε σε υφή al dente για να δείτε ένα ελαφρύ δάγκωμα στα ζυμαρικά.
– Για να βελτιώσετε τη γεύση της σάλτσας πελτέ ντομάτας, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα νιφάδες κόκκινες πιπεριές για μια νότα πικάντικης γεύσης ή μια πιτσιλιά κόκκινου κρασιού για επιπλέον βάθος.
– Φροντίστε να ανακατεύετε συχνά τη σάλτσα ντοματοπελτέ όσο σιγοβράζει για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
– Για πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να σοτάρετε ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο πριν προσθέσετε τον πελτέ ντομάτα.
– Μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγο νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών πριν στραγγίσετε τα ζυμαρικά. Αυτό το αμυλούχο νερό μπορεί να προστεθεί στη σάλτσα πελτέ ντομάτας, εάν χρειάζεται, για να ρυθμίσετε τη σύσταση και να βοηθήσετε στη σύνδεση της σάλτσας με τα ζυμαρικά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα ζυμαρικών με τα πάντα:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Πρωτεΐνη
10 g

Παχιά
8g

Υδατάνθρακες
60 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
6g

Νάτριο
450 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε ζυμαρικά με πελτέ ντομάτας, μεταφέρετε τα σε ατομικά πιάτα ή μπολ. Μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού ή λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για μια επιπλέον νότα γεύσης. Σερβίρετε μαζί με μια σαλάτα ή για να σκοράρετε το γεύμα. Εάν προτιμάτε ένα πιο χορταστικό πιάτο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά μαγειρεμένα λαχανικά, όπως μανιτάρια σοτέ, ψηλά ντοματίνια ή μπρόκολο στον αέρα ως επιλογές. Τα ζωηρά χρώματα και το δελεαστικό άρωμα του πιάτου το καθιστούν ελκυστική επιλογή για κάθε δείπνο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα ζυμαρικών με πελτέ ντομάτας, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το πιάτο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες. Κατά την αναθέρμανση, μπορεί να προσθέσετε λίγο νερό ή ελαιόλαδο για να αναζωογονήσετε τις γεύσεις και να αποτρέψετε το στέγνωμα των ζυμαρικών.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα ζυμαρικά παρέχουν μια καλή πηγή υδατανθράκων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ενέργεια. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως προσφέρουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τα ραφιναρισμένα ζυμαρικά. Η πάστα είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να έχει ένα πιθανό πρόβλημα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και της προαγωγής της υγείας της καρδιάς. Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που έχουν συσχετιστεί με διάφορα για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών. Το ελαιόλαδο είναι ένα υγιές λίπος που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και να παρέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Συνολικά, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ισορροπία μακροθρεπτικών συστατικών και ενσωματώνει συστατικά με πιθανές ουσίες που προάγουν την υγεία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με πάστα ντομάτα, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Spaghetti Aglio e Olio
– Penne Arrabiata
– Λιγκουίνι με ψηλά ντοματίνια και βασιλικό
– Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνας

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως οι Jamie Oliver, Giada De Laurentiis και Nigella Lawson. Το πάθος τους για απλά αλλά γευστικά πιάτα έχει επηρεάσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες σε όλο τον κόσμο. Προσαρμόζοντας τις τεχνικές τους και ενσωματώνοντας την προσωπική τους δημιουργικότητα, αυτή η συνταγή ζυμαρικών με πάστα ντομάτα προσφέρει μια απολαυστική ανατροπή σε ένα κλασικό πιάτο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button