Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας πορτοκαλιού

Συνταγή κρέμας πορτοκαλιού

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή κρέμας πορτοκαλιού συνδυάζει την κρεμώδη γεύση της κρέμας με τη δροσιστική γεύση εσπεριδοειδών των πορτοκαλιών. Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με το ζωηρό χρώμα και την απαλή υφή του. Η κρέμα εμποτίζεται με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, δίνοντάς της μια έκρηξη εσπεριδοειδών καλοσύνης. Αυτή η συνταγή επιτυγχάνει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ της γλυκύτητας και της γλυκύτητας, καθιστώντας την μια ακαταμάχητη απόλαυση για όλους.

Συστατικά

<πίνακας>

Υλικά κρέμας
Ποσότητα

Γάλα
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι

Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας

Κρόκοι αυγών
4

Χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι

άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη κρέμα πορτοκαλιού, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μέτρια κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Ψιλό τρίφτη ή ξύσμα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Κόσκινο ή σουρωτήρι
  • Μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος (για παρουσίαση)
  • Προαιρετικά: φρέσκες φέτες πορτοκαλιού ή φύλλα μέντας για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Μην το αφήνετε να βράσει.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους κρόκους αυγών, το χυμό πορτοκαλιού και το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην πήξει.
4. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
5. Μόλις πήξει, αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και ανακατέψτε με το εκχύλισμα βανίλιας.
6. Περάστε την κρέμα από ένα σουρωτήρι ή ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους ή κομμάτια από ξύσμα, εξασφαλίζοντας λεία υφή.
7. Μεταφέρετε την κρέμα σε ατομικά μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
8. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Κρέμα πορτοκαλιού είναι περίπου 15 λεπτά. Απαιτείται επιπλέον χρόνος για την ψύξη, η οποία διαρκεί περίπου 2 ώρες. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο να είναι έτοιμο για σερβίρισμα μέσα σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν ξύνετε τα πορτοκάλια, φροντίστε να τρίψετε μόνο το εξωτερικό πορτοκαλί μέρος, αποφεύγοντας το πικρό λευκό κουκούτσι από κάτω.
– Για πιο δυνατή γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού ή να αυξήσετε την ποσότητα του χυμού πορτοκαλιού.
– Χτυπάτε συνεχώς την κρέμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να σχηματίσει σβόλους.
– Για να αποτρέψετε τη δημιουργία πέτσας πάνω από την κρέμα κατά την ψύξη, τοποθετήστε μια πλαστική μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια κάθε μπολ ή ποτηριού σερβιρίσματος.
– Σερβίρετε το Orange Custard παγωμένο για μια δροσερή εμπειρία. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκες φέτες πορτοκαλιού ή φύλλα μέντας για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Πρωτεΐνη
6g

Παχιά
8g

Υδατάνθρακες
32g

Ίνα
1g

Ζάχαρη
24 g

Βιταμίνη C
40 mg

Ασβέστιο
150 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε την κρέμα πορτοκαλιού, μπορείτε να αναβαθμίσετε την παρουσίασή της προσθέτοντας από πάνω μια κούκλα σαντιγί και γαρνίροντας με φρέσκες φέτες πορτοκαλιού ή φύλλα μέντας. Το ζωηρό πορτοκαλί χρώμα της κρέμας θα κάνει υπέροχη αντίθεση με τη λευκή κρέμα και τα πράσινα βότανα, δημιουργώντας μια ελκυστική οπτική έλξη. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα ή θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για πρόσθετη υφή.

Για όσους θέλουν να ενισχύσουν το επιδόρπιο ακόμη περισσότερο, σερβίρετε την κρέμα πορτοκαλιού μαζί με ένα βουτυρένιο μπισκότο κουλούρι ή ένα ελαφρύ παντεσπάνι. Αυτές οι λεπτές λιχουδιές θα συμπληρώσουν την απαλότητα της κρέμας και θα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση υφής. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε την κρέμα σε μικρά κοχύλια τάρτας ή ως γέμιση για σπιτική πίτα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα της κρέμας πορτοκαλιού, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, συνιστάται να το καταναλώνετε μέσα στις πρώτες 48 ώρες για να απολαύσετε την καλύτερη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Orange Custard προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των υγιεινών συστατικών της:
– Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζει το υγιές δέρμα.
– Το γάλα παρέχει μια καλή πηγή ασβεστίου, απαραίτητο για γερά οστά και δόντια.
– Οι κρόκοι αυγών περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, βιταμίνη D και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
– Το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει γεύση χωρίς να προσθέτει σημαντικές θερμίδες ή λίπος.

Αν και αυτή η κρέμα μπορεί να απολαύσει ως νόστιμο επιδόρπιο, είναι σημαντικό να την καταναλώνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε την κρέμα πορτοκαλιού, ίσως θα θέλατε να εξερευνήσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:
– Τάρτα με κρέμα λεμονιού: Μια αφράτη ανανέωση της κλασικής κρέμας, με βουτυρώδη τάρτα και γέμιση με ξύσμα λεμονιού.
– Mango Panna Cotta: Ένα κρεμώδες ιταλικό επιδόρπιο εμποτισμένο με γλυκό πουρέ μάνγκο, που σερβίρεται με φρέσκο ​​μάνγκο από πάνω.
– Raspberry Crème Brûlée: Ένα παρακμιακό επιδόρπιο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή της κρέμας με την απολαυστική τραγανή κρούστα από καραμελωμένη ζάχαρη και τάρτα σμέουρα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Orange Custard εμπνέεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στους συνδυασμούς γεύσεων και η εξαιρετική παρουσίασή τους έχει επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του απολαυστικού επιδόρπιου με εσπεριδοειδή. Συνδυάζοντας τις τεχνικές τους με μια νότα δημιουργικότητας, δημιουργήσαμε μια συνταγή που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά και τη γεύση των πορτοκαλιών σε μορφή κρέμας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button